FI GB
Slide

Green Key

Salla Reindeer Park is awarded with green key certificate!

Green Key

Sallan Poropuisto on ohjelmapalveluyritys, joka tarjoaa retkiä vuoden ympäri ekologisesti eläinvoimalla. Retket pohjautuvat Sallan kauniiseen luontoon tutustumiseen. Siellä vieraillaan joko porojen tai huskien kanssa vauhdinhurmasta nauttien tai omilla lihasvoimilla vaaran päälle lumikenkäillen tai hiihtäen, kesäisin maisemia ihaillaan kanootti- tai vaellusretkillä.

Sallan Poropuisto on perustettu vuonna 1996. Perustamishetkestä alkaen on ollut selvää, että ohjelmapalvelut ovat ekologisia ja toimintaympäristöä vaalitaan ja käytetään kestävällä tavalla. Nyt yli 20 vuotta perustamisesta on tullut aika myös näyttää nämä työntulokset Green Key sertifioinnilla.

Green Key merkin saanut yritys sitoutuu henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja veden käytön tehostamiseen ja toiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Saadakseen Green Key sertifikaatin yrityksen tulee täyttää ympäristökriteeristö, joka on kansainvälisellä tasolla määritelty. Se pitää sisällään esimerkiksi veden- ja sähkökulutuksen seurannan, asiakkaiden ja henkilöstön opastamisen ja koulutuksen sekä erilaisia ympäristökriteerejä esimerkkinä kaikkien pesuaineiden ympäristömerkinnät (Joutsenlippu). Suomessa Sallan Poropuisto on toinen Green Key sertifioitu nähtävyys kohde.

Mitä Green Key sertifiointi käytännössä meille merkitsee? Green Keyn 12 kohtainen kriteeristö määrittelee perustan sertifikaatille. Kriteeristöstä löytyy ympäristöjohtamista, asiakkaiden ja henkilökunnan osallistamista, jäteasiaa, puhtaanapitoa sekä energian säästötoimia sekä hankintoihin liittyviä kohtia, jotka yrityksen tulee täyttää ennen kuin sertifikaattia voi hakea. Sertifioinnin ylläpitämiseksi joka vuosi tulee uusia tiukennettuja kriteerejä, jotka vuosittaisessa
auditoinnissa tarkastetaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vuosittain kuljetaan kohti ympäristöystävällisempää toimintaa. Henkilökuntaa koulutetaan ja ohjataan toimimaan ekologisesti ja toimintaympäristöä kunnioittaen.

Toimimalla oikein ja muokkaamalla toimintojamme välitämme myös informaatiota ja mielikuvia asiakkaille, joiden toivomme vievän ajatuksia ja ekologiaa myös omaan toimintaympäristöönsä. Jatkossa Green Key tulee näkymään merkein, tarinoin sekä pienimuotoisin kampanjoin toiminnassamme.

Mikäli tarvitset asiasta lisätietoa tai haluat tutustua muihin Green Key sertifioituihin yrityksiin, katso
www.greenkey.fi