FI GB
Slide

Kanoottiretki Oulangan kansallispuistoon

Slide
Slide

Kanoottiretki Oulangan kansallispuistoon

Turvallista, opastettua melontaa luonnonkauniissa maisemassa. Sitä on melontaretki Oulangan kansallispuistoon. Tilauksesta ryhmille.

Retki alkaa Poropuiston päärakennuksesta, jossa opas ottaa retkeilijän vastaan ja jakaa sopivat melontavarusteet, joihin kuuluu kelluntaliivit, vesitiivis pussi ja jos tarve vaatii sadevaatteet.

Poropuistosta siirrytään omilla autoilla oppaan johdolla Savilammen pysäköintipaikalle. Ajomatka on noin 45 kilometriä. Pysäköintipaikalta patikoidaan polkua pitkin Savilammen rantaan 1,2 kilometriä.

Savilammella lasketaan inkkarikanootit veteen.  Opas kertoo, miten kanootti toimii, ja melontatekniikkaa harjoitellaan käytännössä. Savilammelta lähdetään hiljalleen liikkeelle kohti Oulankajokea.

Rauhallisesti virtavaa Oulankajokea on helppo meloa. Kanootti lipuu jokea tasaisesti ja melojalla on aikaa ihailla kansallispuiston näkymiä. Maisemat joen varrella ovat jylhät: komeita kallioseinämiä, korkeita ja vehreitä jokivarsiniittyjä.

Puolimatkassa vieraillaan Taivalkönkäällä, opas valmistaa avotulilla retkieväät ja tarjoaa kahvia, mehua  ja kahvileipää. Lisäksi retkeilijä voi paistaa makkaraa avotulella.

Yhteensä retkellä melontaa kertyy noin 8 km ja kävelyä 3 km. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan Oulangan kanjoniin hieman erilaisesta näkökulmasta.

Ajankohta

1.6. - 30.9.

Hinta

99 €, lapset 4-13v. -50%

Kesto

n. 6 h

Min/Max

4/10

Varaa paikkasi tästä